Meer karpers vangen door voertacktieken!

Elk type water heeft in mijn ogen een verfijnde voertactiek nodig. Als je praat over een lang gerekt kanaal, gesloten put, parkwater,dressuur water of maagdelijk water. Er zijn bepaalde factoren waar ik aan denk wanneer ik één van deze wateren ga bevissen. ''Informatie en locatie karpers'' zijn de factoren waar ik op let. 

Boilies of partikels

Door zelf te gaan onderzoeken wat er op een water afspeeld sta je eigenlijk al met 1-0 voor. Voorbeeld: Op een gesloten dressuur water wordt er hardcore gejaagd op bepaalde vissen. Wat betekent dit voor je voertactiek?  Hier speelt informatie een hele belangenrijke rol. Mag je er met een boot op? Zwemmen er veel karpers? Zit er veel witvis? Allemaal opsommingen om je voertactiek erop aan te passen. Hier doe ik altijd het tegenovergestelde. Voeren ze compact? Zal ik gespreid gaan voeren. Voeren ze alleen maar boilies? Voer ik met partikels. Door safe te spelen doe ik dit altijd 50/50. Eén hengel compact en één hengel gespreid voeren. Door de jaren heen liep de hengel met de tegenovergestelde voertactiek af! Is het geluk of is dit gewoon simpel weg slim inspelen op een situatie? 

''Slim inspelen op een situatie''

Bereik meer vissen

Aanvoeren loont! Dat is wat ze zeggen! JA! dat is zo…Ik ben een fan van voorvoeren al is het maar een dag van tevoren. Door lichtjes aan te voeren kan je vissen aantrekken naar de zone waar je wil vissen. Of je kan vissen aanvoeren in de zone waar je ze ziet zwemmen. Een voerplek opbouwen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Mijn voorkeur is veel kleine en grote voedseldeeltjes aanbieden aan verschillende vissen. Zo bereik ik veel vissen. Waarom doe ik dit? Ik doe dit juist omdat vissen van zichzelf nieuwsgierig zijn aan gelegd.

‘’Wat de een niet lust, daar eet een ander zich dik aan’’


Karpers triggeren

Doordat je een hele brede spectrum aan voedsel aanbied, krijg je een ‘’lopend restaurant met verschillende klanten’’. Vissen zoals voorntjes, brasems, of zeelts kunnen dan langs je voerplek zwemmen en dan af en toe wat mee pikken. Dit soort situaties zal de karper niet onopgemerkt blijven. Door zijn nieuwsgierige aard zal hij dit ook gaan onderzoeken en met de hoop dat er wat lekkers ligt.  Mijn voer kan dan bestaan uit hennep, mais, gekruimeld boilies  en hele boilies. De kleine voedseldeeltjes zou in theorie voor de kleinere vissen zijn maar ik ben ervan bewust dat de karper dit ook zou kunnen eten. 

 

Wanneer de kleine voedseldeeltjes weg gevreten zijn, blijven er boilies over. Nu er veel leven op je voerstek is geweest zal de karper hierop terugkomen om ook zijn graantje mee te pikken. Als je dit structureel kan aanbieden, bouw je het vertrouwen van de karpers op. Als je dit elke dag of om de dag stilletjes kan doen, ben ik ervan overtuigd dat jij ook karpers kan vangen. 
Ik zeg altijd tegen de mensen die informatie aan mij vragen. ‘’Als ik grote vissen kan vangen, Kan jij dat ook’’ Het zijn alleen de kleine details waar je op moet letten.

In de volgende blog zal ik een uitleg geven over mijn ''aaspresentatie''

 

 

 

© 2018 - 2021 ftb-line | Karpervoer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel